ua en ru

Адміністрація СІЗО загрожує Балуху за його позицію, - Чийгоз

Адміністрація СІЗО загрожує Балуху за його позицію, - Чийгоз Фото: Володимир Балух (crimeahrg.org)

Чийгоз не очікує від "суду" в Криму 24 вересня позитивного рішення для українського активіста

В окупованому Російською Федерацією Криму адміністрація сімферопольського СІЗО погрожує українському активісту Володимиру Балуху за його позицію розправою. Про це сьогодні журналістам повідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, ті факти, які український омбудсмен Людмила Денисова повідомляла про жорстоке ставлення до Балуху в сімферопольському СІЗО - достовірні.

"І я можу з усією відповідальністю про це сказати. Балух знаходиться в абсолютно ізольованому стані зараз, він знаходиться в камері 5/8, де повністю заварено так зване вікно, знаходиться під камерою постійного відеоспостереження, йому надходять погрози з боку адміністрації СІЗО за його позицію. Позиція у нього дуже публічна, і вона є дуже патріотичною", - розповів він.

Чийгоз також додав, що не очікує від "суду" в Криму 24 вересня позитивного для Балуха рішення.

"24 вересня ми, у всякому разі я, не думаю, що буде якесь полегшення в так званому апеляційному "суді". І далі треба буде всім дуже активно підключатися в боротьбу за його життя, за його звільнення, рівно, як і за життя інших політв'язнів", - підкреслив Чийгоз.

Раніше РБК-Україна писало, що підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму в понеділок, 24 вересня, розгляне апеляційну скаргу захисту українського активіста Володимира Балуха на вирок Роздольненського районного суду.

Також раніше заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомив, що Балуха в сімферопольському СІЗО сильно побили і загрожують позбавитися від нього. У МЗС України заявили, що докази побиття Балуха передадуть в суди.

Як відомо, активісту "присудили" три роки позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму. Зокрема, "суд" визнав його винним за ч. 2 ст. 321 КК РФ (дезорганізація діяльності закладу, який забезпечує ізоляцію від суспільства). Як зазначається, за сукупністю з минулими вироками - це 5 років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму і штрафу в 10 тис. рублів (4,1 тис. гривень).