ua en ru

Адміністрація Трампа вела секретні переговори з Росією щодо Сирії, - The Wall Street Journal

Адміністрація Трампа вела секретні переговори з Росією щодо Сирії, - The Wall Street Journal Фото: Дональд Трамп (YouTube screenshot)

На даний момент відомо, принаймні, про дві такі наради

Адміністрація президента США Дональда Трампа вела секретні переговори з Росією щодо Сирії. Про це повідомляє видання The Wall Street Journal з посиланням на джерела.

"Адміністрація Трампа вела секретні переговори з Росією, щоб спробувати створити зону деескалації на південному заході Сирії", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на даний момент відомо, принаймні, про дві наради, остання з яких була проведена близько двох тижнів тому в Йорданії, в ній також брали участь йорданські офіційні особи. Повідомляється, що за цією зустріччю слідував візит держсекретаря США Рекса Тіллерсона до Москви в квітні.

Крім того, наголошується, що ще одна зустріч повинна була відбудуться в Аммані (Йорданія) на цьому тижні, але була скасована через проблеми з графіком, нова дата ще не встановлена.

"Переговори свідчать про бажання Білого дому спробувати налагодити якусь співпрацю з Москвою", - йдеться в повідомленні.

Згідно інформації видання, в переговорах з Росією по Сирії беруть участь спеціальний представник США по антитерористичній коаліції Бретт Мак-Герк і спеціальний представник США по Сирії Майкл Ратні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп вперше зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним на саміті G20 в Гамбурзі (Німеччина).