ua en ru

На адмінкордоні з Кримом через викиди заводу "Титан" отруїлися прикордонники, - Слободян

На адмінкордоні з Кримом через викиди заводу "Титан" отруїлися прикордонники, - Слободян Фото: Олег Слободян (dpsu.gov.ua)

Всі КПВВ на адміністративному кордоні з Кримом працюють у штатному режимі

На адміністративному кордоні з окупованим Російською Федерацією (РФ) Кримом зафіксовані перші випадки отруєнь прикордонників, які працюють у безпосередній близькості від заводу "Кримський титан". Про це заявив помічник голови ДПСУ Олег Слободян, передає "112 Україна".

За словами Слободяна, у прикордонників були скарги на самопочуття.

"Це запаморочення, нудота, головний біль, але після відповідних медичних консультацій та прийому ліків ці симптоми вдавалося зняти. Таких людей замінюють на службі, дають їм можливість відпочити і ретельно обстежують", - заявив Слободян.

При цьому він зазначив, що для громадян України, які проживають на адміністративному кордоні з Кримом, викиди заводу досі не представляють загрози.

"Принципово ситуація не змінилася. Вітер продовжує дути в глибину окупованого півострова, тому для громадян України, які проживають на адмінкордоні в Херсонській області, поки немає серйозних загроз, хоча вони також відчувають погіршення самопочуття і бачать вплив на навколишнє середовище," - зазначив він.

Нагадаємо, ряд ЗМІ повідомляли, що 27 серпня на півночі Криму стався викид в атмосферу невідомої речовини. Українська сторона заявляла про критичну ситуацію в Армянську.

Зазначалося, що у зв'язку з ризиком екологічної катастрофи "Кримський титан" призупиняє виробництво.

Також РБК Україна повідомляло, що в Криму назвали ймовірну причину викидів невідомої речовини. Зокрема, на заводі "Кримський титан" через спеку і тривалу посуху почалося випаровування вмісту кислотонакопичувача.

У свою чергу українська сторона передала дані про викидах шкідливих речовин на півночі окупованого Криму в ООН, ОБСЄ, Всесвітню організацію охорони здоров'я і Червоний Хрест.