ua en ru

Adidas розриває контракт з IAAF через допінговий скандал

Adidas розриває контракт з IAAF через допінговий скандал Фото: змагання з легкої атлетики

Легкоатлетична асоціація може втратити десятки мільйонів доларів

Найбільший виробник спортивного одягу компанія "Aдідас" збирається розірвати спонсорський контракт з Міжнародною асоціацією легкоатлетичних федерацій (IAAF) в результаті доповіді Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA). Про це повідомляє BBC.

Джерела BBC кажуть, що причиною дострокового розірвання контракту став допінговий скандал за участю Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА).

Так, Adidas повідомив IAAF, що збирається достроково розірвати їх контракт за результатами доповіді незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA), в якому йдеться про «державну підтримки допінгу" в Росії.

Контракт, розрахований на 11 років, повинен був закінчитися в 2019 році, однак Adidas прийняв рішення завершити його на чотири роки раніше.

Повідомляється, що розірвання контракту призведе до втрати IAAF десятків мільйонів доларів. Загальна вартість операції оцінюється в 33 млн доларів.

Нагадаємо, у другій частині доповіді WADA, оприлюдненій в січні цього року, повідомлялося, що президент Росії Володимир Путін міг вплинути на приховування позитивних допінг-проб російських атлетів.