ua en ru

Абромавічус анонсував внесення змін у процедуру приватизації держактивів

Абромавічус анонсував внесення змін у процедуру приватизації держактивів Міністр економічного розвитку Айварас Абромавічус

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України готують зміни до процедури приватизації державних активів. Про це сьогодні після підписання меморандуму про взаєморозуміння з фондом WNISEF повідомив журналістам міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вона (процедура - ред.) була непрозора до цього, вона була далеко не ідеальна. Держава навіть не мало можливості у всіх випадках наймати радників, що є нормою при продажу серйозних активів. Тому тут будемо вносити в найближчі тижні зміни", - заявив Абромавічус.

При цьому він зазначив, що список об'єктів, які підпадуть під приватизацію, буде представлений на розгляд Кабінету міністрів в найближчі строки. До нього повинні увійти нестратегічні підприємства сільськогосподарської галузі та інфраструктури.

Абромавічус також зазначив, що в купівлі українських активів вже зацікавлені французькі інвестори.

"Під час своєї поїздки у Францію я зустрічався з деякими інвесторами, які зацікавлені в купівлі українських активів, якщо вони будуть приватизуватися найближчим часом",- заявив міністр.

Нагадаємо, 24 березня 2015 р. Кабінет міністрів України зареєстрував у Верховній Раді проект закону №2464 про внесення змін до закону України "Про приватизацію державного майна".

У січні 2015 р. Рада повернула в Кабмін законопроект щодо переліку заборонених до приватизації держпідприємств.