ua en ru

Абрамовського призначили міністром екології

Абрамовського призначили міністром екології Фото: Роман Абрамовський (facebook.com sluganarodu official)

Рада схвалила відповідну постанову 264 голосами

Верховна рада призначила Романа Абрамовського міністром екології України. Раніше він обіймав посаду заступника міністра енергетики та захисту навколишнього середовища.

Про це повідомляє РБК-Україна.

За його призначення проголосували 264 парламентарія. Зокрема, фракція "Слуга народу" віддала 227 голосів, по одному голосу - "Опозиційна платформа "За життя" і "Батьківщина", "За майбутнє" - 9 голосів, позафракційні - 9 і 17 - "Довіра".

Абрамовського призначили міністром екології

Відразу після призначення Абрамовський приніс присягу члена Кабінету міністрів.

Кандидатуру Абрамовського у якості глави новоствореного Мінекології запропонувала фракція "Слуги народу". Його призначення підтримали також мажоритарники та профільний комітет.

Раніше в уряді вирішили розділити Міненергетики та захисту навколишнього середовища на два відомства через неефективність роботи в рамках одного міністерства і конфлікту інтересів. Створення Міністерства захисту навколишнього середовища і природних ресурсів повинно зайняти близько місяця.

До початку роботи в уряді Абрамовський обіймав посади генерального директора ПрАТ "Укрстальконструкція" і першого заступника глави правління ПАТ ЄМЗ "Металіст".

Згідно з опублікованою декларацією, Абрамовський володіє квартирою в Києві за 2,6 млн гривень, має кілька елітних годинників, машину Mercedes Benz S500 2015 року випуску, а також зберігає на рахунках у банках майже 800 тис. євро і понад 200 тис. доларів.

Нагадаємо, у 2015 році Роман Абрамовський був призначений заступником міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, на цій посаді він пропрацював близько двох місяців.

З 2019 року Абрамовський працював на посаді заступника міністра енергетики та захисту навколишнього середовища.