ua en ru

О.Попов попередив про звільнення посадових осіб за невиконанням постанови уряду щодо проведення заходів із благоустрою до Дня Перемоги.

Міністр з питань ЖКГ Олександр Попов попереджає посадових осіб місцевих органів влади про можливе звільнення у зв'язку із невиконанням постанови уряду щодо проведення заходів із благоустрою до Дня Перемоги. Про це він повідомив сьогодні в ході селекторної наради, передає кореспондент РБК-Україна.
Міністр підкреслив, що органи місцевої влади до 9 травня мають навести лад на вулицях міст і селищ, а також поприбирати біля пам'ятників і на кладовищах. Попов наголосив, що МінЖКГ буде жорстко контролювати виконання цих завдань.
"Не дай вам Бог цього не зробити будь-кому, будь-якій посадовій особі. Я вам відверто заявляю, що рука не дрогне у будь-кого, в тому числі в уряду, в той же день зняти з посади того, хто це не виконає", - наголосив О.Попов.
У свою чергу заступник міністра з питань ЖКГ Сергій Зімін наголосив, що, згідно із розпорядженням уряду, органи місцевої влади мають забезпечити прибирання прибудинкових територій, парків, скверів, берегів водойм у населених пунктах та ліквідацію несанкціонованих сміттєзвалищ. С.Зімін наголосив, що у зв'язку із відсутністю бюджету, ці заходи пропонується здійснити за рахунок залучення студентів, школярів і осіб, що перебувають на обліку в центрі зайнятості. С.Зімін додав, що МінЖКГ буде звітувати уряду про виконання зазначених заходів 10 і 25 квітня та 10 травня ц.р