ua en ru

О.Турчинов переконаний, що його викликали до СБУ для того, щоб відволікти від роботи з підготовки до місцевих виборів

Колишній перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов заявив, що його викликали до СБУ для того, щоб відволікти від роботи з підготовки до місцевих виборів. Про це він заявив, виходячі з приміщення Служби безпеки України (СБУ) після надання свідчень по справі стосовно незаконного розмитнення 11,2 млрд куб. м газу, передає кореспондент РБК-Україна.
О.Турчинов зазначив, що сьогодні, під час зустрічі із слідчим СБУ він відповідав на ті самі питання, відповіді на які, давав у попередні рази. "На моє велике здивування, я знову відповідав на ті самі запитання. Я бачу лише один мотив виклику мене до СБУ - блокування можливості працювати у штабі опозиції з підготовки до проведення виборів, які чинна влада намагається сфальсифікувати", - сказав О.Турчинов.
При цьому він зазначив, що його статус по справі залишається незмінним, він проходить по данній справі як свідок. На уточнююче запитання, чи мав О.Турчинов зустріч із головою СБУ Валерієм Хорошковським, О.Турчинов відповів: "Ні. І ініціювати таку зустріч не маю бажання".
Нагадаємо, 8 вересня О.Турчинова викликали до СБУ як свідка у справі розмитнення 11 млрд куб. м газу на користь НАК "Нафтогаз України".
"Мене викликали на допит, пов'язаний з RosUkrEnergo (RUE), 11 млрд куб. м газу, які за змовою НАК "Нафтогаз України" передав RUE ... шкода, що замість розслідувати корупцію високопосадовців (які це зробили), йде розслідування проти тих посадовців, які захищали інтереси України", - заявив О.Турчинов.
Він також повідомив, що на допиті в СБУ він заявив, що дії колишнього керівництва "Нафтогазу" і митниці відповідали інтересам України. О.Турчинов додав, що відмовився відповідати на запитання, які стосувалися його, посилаючись на ст. 63 Конституції України, у якій ідеться про те, що ніхто не зобов'язаний давати свідчення проти себе чи своїх рідних.