ua en ru

О.Рябченко: Кабмін вирішив передати ФДМУ пакети акцій 11 енергокомпаній для продажу

Кабінет міністрів України прийняв рішення про передачу Фонду держмайна (ФДМУ) держпакетів акцій 11 енергокомпаній для продажу. Про це на прес-конференції заявив глава ФДМУ Олександр Рябченко, передає кореспондент РБК-Україна. Таке рішення було затверждено постановою від 11 травня 2011 р. № 497.
"Сьогодні прийнято постанову про передачу ФДМУ пакетів акцій енергогенеруючих та енергопостачальних підприємств. Це означає, що пакети акцій 11 компаній будуть передані фонду, і ми будемо готувати їх приватизацію. До складу енергогенеручих підприємств входить "Західенерго" та "Дніпроенерго". Серед 9 енергопостачальних компаній "Дніпрообленерго", "Донецькобленерго", "Київобленерго", "Закарпатобленерго", "Кримобленерго", "Черкасиобленерго", "Чернівціобленерго", "Тернопільобленерго", - заявив О.Рябченко.
Він нагадав, що на даний момент 25% +1 акція цих компаній залишена у НАК "Енергетична компанія України".
На думку О.Рябченко, конкурси з продажу компаній почнуть анонсуватися через 2-2,5 місяці. Першою планується виставити на продаж енергогенеруючу "Західенерго", після неї - "Дніпроенерго". За словами глави ФДМУ, в залежності від рівня підготовки компаній до продажу, цей порядок може змінитися.
Нагадаємо, у квітні Кабмін затвердив перелік з 11 енергокомпаній, держпакети акцій яких підлягають продажу в 2011 р.
Раніше О.Рябченко заявив, що Україна почне приватизацію в енергетиці в червні-липні 2011 р.