ua en ru

О.Рябченко: ФДМУ отримав 3 заявки на ознайомлення з конкурсною документацією приватизації "Укртелекому"

Фонд державного майна України (ФДМУ) отримав 3 заявки на ознайомлення з конкурсною документацією приватизації "Укртелекому". Про це журналістам повідомив голова ФДМУ Олександр Рябченко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Це не означає, що вони візьмуть участь у конкурсі, вони ознайомляться з конкурсною документацією", - зауважив О.Рябченко.
За його словами, заявки подала одна вітчизняна компанія, одна російська, і одна компанія з іншої країни.
Крім того, за словами О.Рябченка, посольство Туреччини також висловило бажання ознайомитися з конкурсною документацією приватизації "Укртелекому".
Раніше МТС заявляв, що має намір взяти участь в конкурсі з продажу ВАТ "Укртелеком".
Нагадаємо, ФДМУ оголосив конкурс з продажу 92,791% ВАТ "Укртелеком". Пакет пропонується за початковою ціною 10,5 млрд грн, що в 2,4 рази перевищує номінальну вартість. Також, у разі купівлі "Укртелекому", інвестор повинен буде оплатити всі наявні кредити підприємства.
Чистий збиток ВАТ "Укртелеком" за 9 міс. 2010 р. зменшився в 3,1 рази, до 62 млн 655 тис. грн, в порівнянні з 194 млн 814 тис. грн за аналогічний період минулого року. Чистий дохід (виручка) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за звітний період збільшився на 2,15%, до 5 млрд 74 млн 21 тис. грн, в порівнянні з 4 млрд 967 млн 53 тис. грн за 9 міс. 2009 р.