ua en ru

О.Прогнимак виступає за введення в загальноосвітній школі уроків екології

Лідер партії "Зелені" Олександр Прогнимак виступає за введення в загальноосвітній школі уроків екології. Про це повідомляє сьогодні прес-служба партії.

"На превеликий жаль, сьогодні в Україні на всіх рівнях від чиновника до споживача яскраво видно відсутність "зеленої" культури і мотивації до "зелених" рішень, "зеленого" способу життя", - сказав О.Прогнимак.
В той же час, за його словами, в багатьох європейських країнах "зелені" стандарти стали нормою життя всього суспільства, мотивацією до розвитку, невід'ємною частиною економіки і існування людини в цілому. Масштаб і комплексність проблем привели до становлення екології як комплексної науки і формуванню таких понять як "зелена" економіка, "зелені" технології, "зелене" будівництво і, нарешті, "зелений" спосіб життя. Разом вони є основними інструментами досягнення гармонійного місця існування.
У ЄС вже давно екологію викладають у школах як предмет, який істотно впливає на формування нової людини XXI століття, відзначає О.Прогнимак. Цією ж дорогою йде Російська Федерація. 27 травня ц.р. Президент Росії Дмитро Медведєв доручив вжити заходи щодо включення екологічної освіти в число обов'язкових навчальних предметів установ системи загальної і професійної освіти.
Партія "Зелені" і її лідер О.Прогнимак закликають міністра освіти і науки ввести в українських навчальних закладах уроки екології. "Немає сумнівів у тому, що ця ініціатива дозволить Україні розвиватися в контексті передових європейських тенденцій, стане одним з перших кроків до того, аби наше відставання не стало фатальним, а країна не перетворилася на звалище віджилих свій вік технологій і застарілих принципів", - йдеться в повідомленні.