ua en ru

А.Присяжнюк: У Київській облраді ПР представлятимуть 2/3 депутатів, або 100 зі 148 мандатів

У Київській облраді Партію регіонів (ПР) представлятимуть 2/3 депутатів, або 100 зі 148 мандатів. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова Київської облдержадміністрації (ОДА) Анатолій Присяжнюк, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами А.Присяжнюка, результати виборів свідчать про те, що ПР матиме в облраді "переконливу більшість" у 2/3. Він також додав, що наступного тижня облрада збереться на своє перше засідання після того, як впродовж кількох днів відсьогодні завершаться судові спори щодо виборчого процесу в Київській обл.
"За тиждень облрада збереться на своє перше засідання", - заявив А.Присяжнюк.
Характеризуючи виборчий процес чиновник заявив, що він пройшов без суттєвих порушень, "однак вибори були непрості через те, що проходили за змішаною системою".
Він також заявив, що жодного адміністративного тиску ні під час виборів, ні в ході підготовки, не було і жодних заяв з цього приводу до прокуратури та до суду не надходило.
Крім того, А.Присяжнюк заявив, що, на його переконання, неможливо в судовому порядку визнати вибори в Київській обл. недійсними та проводити повторні вибори.
Коментуючи ситуацію з відсутністю у партійних виборчих списках партії "Батьківщина", він зазначив, що влада до цього не має жодного відношення.
"Не вина влади, що в БЮТ таке твориться", - наголосив А.Присяжнюк.