ua en ru

О.Попов: В Києві немає дефіциту гречки

В.о. голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов заявив, що в Києві немає дефіциту гречки, повідомляє прес-служба КМДА.

"Останніми днями у місті Києві спостерігається штучний ажіотаж стосовно попиту на крупи і, першою чергою, на гречку. Я вам можу з усією відповідальністю сказати, що у нас немає жодних підстав для припущень, що на подібну продукцію, а саме на гречану крупу, може з'явитися дефіцит або що вона взагалі може зникнути з полиць продовольчих магазинів. У нашій державі, насправді, зібраний і ще збирається достатній врожай, щоб не тільки забезпечити попит всередині країни, але й експортувати дану продукцію за кордон. Тобто на сьогодні немає взагалі ніяких передумов до зростання цін, і я б дуже просив шановних киян не піддаватися подібним провокаціям", - зазначив О.Попов.
За словами в. о. голови Київської міської адміністрації, міська влада розпочала відповідну роботу із Міністерством сільського господарства України задля того, щоб до Києва найближчим часом додатково були завезені дані продукти харчування із подальшою реалізацією через продовольчі ринки. До того ж, керівництвом КМДА вже проведені переговори з провідними торговельними підприємствами щодо недопущення спекуляцій.
Крім того, О.Попов повідомив, що у недалекому майбутньому у Києві з'явиться новий оптовий сільськогосподарський ринок, який буде працювати протягом всього року, що дасть змогу киянам купувати продукти харчування за цінами виробника.