ua en ru

О.Попов: На реконструкцію Андріївського узвозу буде витрачено 50-60 млн грн

На реконструкцію Андріївського узвозу і перекладання інженерних мереж передбачається витратити близько 50-60 млн грн. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.
"Там як мінімум буде три джерела фінансування: міський бюджет, засоби тих бізнес-структур, які там знаходяться, інвестиційні засоби і навіть, можливо, засоби державного бюджету, тому що цей проект тягне на те, щоб бути загальнонаціональним, адже він дійсно відповідає інтересам розвитку України і Києва як столиці. Тому джерела закумульовані різні, а що стосується самого проекту, ми плануємо почати його реалізацію цього року і відповідний етап закінчити до Євро-2012. Там основна тема - це підготовка до реконструкції в процесі перекладання інженерних мереж. Там дуже складна ситуація з інженерними мережами, і це коштує близько 50 або навіть 60 млн грн., оскільки вони давно там прокладені і без їх заміни просто неможливо говорити про бруківку, яку треба покласти", - сказав О.Попов.
За його словами, якщо цього року вдасться виконати підготовчі роботи, то завершити реконструкцію Андріївського узвозу можна буде вже наступного року. Також О.Попов уточнив, що мова йде саме про Андріївський спуск, а не про виконання проекту "Старе місто" в цілому.