ua en ru

О.Попов: Київрада планує передбачити фінансування різниці в тарифах у Києві

Київська міська державна адміністрація (КМДА) буде просити Київраду вже на наступному засіданні розглянути питання про ліквідацію різниці в тарифах з київськими житлово-комунальними підприємствами. Про це на сьогоднішньому розширеному засіданні колегії КМДА заявив в.о. голови КМДА Олександр Попов, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"За інформацією щодо різниці в тарифах, де і за якими підприємствами у нас є заборгованість, ми визначимося найближчим часом, до вівторка наступного тижня. Ми визначимося з джерелом фінансування, щоб ці невеликі гроші найближча сесія затвердила і ми профінансували", - зазначив О.Попов. Також, за його словами, на сесії Київради 28 жовтня має бути прийняте рішення про подальші взаєморозрахунки з "Київводоканалом" і з "Київенерго".
У свою чергу голова правління "Київенерго" Едуард Соколовський, виступаючи з доповіддю з цього питання, зазначив: "Те господарство, яке є на балансі у компанії, і ті кошти, які закладені в тариф, які лише на 50% покривають витрати, пов'язані з виробництвом і подачею тепла, не дають можливість кампанії робити капітальні ремонти". За словами Е.Соколовського, саме місто повинно проводити фінансування даних заходів, але "на жаль, ні копійки коштів за два останніх роки по цьому напрямку не було (надано - ред.)".
Е.Соколовський зазначив, що на сьогоднішній день тепломережі в Києві дійсно знаходяться в поганому стані, але проблема полягає саме в "недостатньому фінансуванні".