ua en ru

О.Попов: Для реалізації програми енергозбереження в Києві необхідно залучення коштів міжнародних організацій

Для реалізації програми енергозбереження в Києві, яку розглядають київська влада, необхідно проводити переговори з міжнародними фінансовими організаціями з надання коштів. Таку думку висловив голова київської міської держадміністрації (КМДА) Олександр Попов під час сьогоднішньої презентації програми реконструкції тепломереж столиці, передає кореспондент РБК-Україна.
"Я анітрохи не сумніваюся, що ми вийдемо на прийняття абсолютно сучасних і правильних рішень, але ми зіткнемося з проблемою, де шукати гроші. Тому нам потрібно, якомога швидше закінчити наші напрацювання, в т.ч. програму енергозбереження, і негайно починати контакти, наші консультації з нашими можливими партнерами - з міжнародними фінансовими організаціями. Ми ж усі розуміємо, що більш дешевих ресурсів ми не знайдемо. Це Світовий банк, це Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР)", - заявив О.Попов.
За його словами, мова йде про залучення коштів на проекти, які з часом легко окупляться. "Це просто автоматично відбудеться в результаті економії енергоресурсів", - підкреслив О.Попов.
Він також вважає "хибним підходом" не шукати альтернативні види джерел палива, якими можна було б замінити споживання газу. "З наявністю торф'яних родовищ це все-таки невелике плече", - заявив О.Попов і додав: "Газ в майбутньому, як і у всій Європі, не буде конкурентоспроможний, а буде замінений альтернативними джерелами. І нам потрібно обов'язково розробити цей механізм ... протягом 2012 р. ми повинні обов'язково йти в цьому напрямку, замінюючи газ на інші альтернативні джерела".