ua en ru

А.Меркель не має наміру відмовлятися від розвитку альтернативних джерел енергії

Канцлер ФРН Ангела Меркель обговорила з главами концернів Eon, RWE, EnBW і Vattenfall подальшу енергетичну політику ЄС, тим самим, розвіявши побоювання екологів про відмову від розвитку альтернативних джерел енергії. Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на AFP.

Зустріч відбулася 13 січня в Берліні, в ході обговорення вирішувалися питання про підвищення ефективності виробництва енергії, розширення мережі електропередач та розвиток внутрішнього енергетичного ринку. Дана зустріч лише підготовка перед засіданням ради міністрів ЄС з питань енергетики. Але вже зараз ясно, що наявні пропозиції представляють собою непогану основу для ефективної енергетичної політики.
У той же час запланована в ЄС гармонізація національних систем субсидування виробництва екологічно чистої електроенергії загрожує скороченням робочих місць і є загрозою компаніям, які розробляють енергетичні технології майбутнього. Цю тезу прокоментував глава Федерального союзу виробників енергії з поновлюваних джерел (ВЕЕ) Дітмар Шюц: "Ми просимо вжити заходів з метою протидії запланованій в ЄС гармонізації національних систем субсидування виробництва екологічно чистої електроенергії".

RWE