ua en ru

А.Меркель: "Група 20" повинна сфокусуватися на трьох глобальних проблемах

Канцлер Німеччини Ангела Меркель в заявила, що в даний час, "Групі 20" повинна сфокусуватися, головним чином, на вирішенні трьох глобальних економічних проблем - курсі валют, вільній торгівлі і коливанні цін на товари масового споживання.
У своєму виступі на річному засіданні Світового економічного форуму в швейцарському місті Давос, А.Меркель зазначила, що в даний час, коли Франція очолює "Групу 20", міжнародне співтовариство переходить від протистояння кризі до взаємодії між собою у боротьбі з кризою, повідомляє "Сіньхуа".
Що стосується проблеми курсу валют, то вона вказала, що в кожній країні він повинен відображати її основну економічну обстановку.
Говорячи про сприяння вільній торгівлі, А.Меркель висловила стурбованість тим, що намітилася ознака протекціонізму в процесі боротьби з економічною кризою, і вказала, що завершення дохінского раунду багатосторонніх переговорів у рамках СОТ є надзвичайно важливим.
На закінчення А.Меркель сказала, що "Групі 20" слід врегулювати проблему коливань цін на товари масового споживання і створити прозорі системи для забезпечення раціональних закупівель різними країнами товарів масового споживання.