ua en ru

А.Меркель: Економіка Німеччини, подолавши період рецесії, знову знаходиться на підйомі

Німеччина добре подолала фінансово-економічну кризу і знову знаходиться у фазі росту, заявила канцлер ФРН Ангела Меркель в німецькому Бундестазі в ході дебатів з питання федерального бюджету на 2011 р. Як передає РБК з посиланням на німецький телеканал новин N-TV, впевненості канцлеру Німеччини надають тенденції на національному ринку праці, які свідчать про його відновлення. "Рівень безробіття в Німеччині близький до докризового, опустився нижче за позначку в 3 млн людей", - зазначила А. Меркель.

"Німеччина, безсумнівно, пройшла великий шлях, але багато ще попереду", - вважає А.Меркель. "Домогтися відновлення економіки в довгостроковій перспективі можна лише "розсудливою фінансовою політикою", - сказала канцлер ФРН, пояснивши при цьому, що розумна фінансова політика має на увазі, перш за все, відсутність у людей страху інфляції. Саме стабільність, за словами А.Меркель, дає людям упевненість у майбутньому. "Німецька стабільність стане зразком для всієї Європи, - додала канцлер ФРН. - А Німеччина залишиться локомотивом економічного зростання в Європі".

Коментуючи хід відбудови німецької економіки після періоду рецесії, А.Меркель повідомила, що не останню роль у цьому процесі відіграла європейська валюта - євро. "Європейська валюта допомогла нам вийти з кризи, - відзначила А. Меркель. - Якщо б не євро, то Німеччина, як великий експортер, першої б постраждала від коливання курсів валют".