ua en ru

О.Мазурчак: У договорі КМДА і "Київенерго" повинна бути передбачена взаємна відповідальність

У договорі про концесію, який планується переукласти між "Київенерго" і Київською міською державною адміністрацією (КМДА) повинна бути передбачена "взаємна відповідальність" і "спільні вкладення коштів в інфраструктуру". Таку думку на сьогоднішньому засіданні Київради висловив заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами О.Мазурчака, на сьогоднішній день йде процес переукладання договору про концесію на рівні консультацій робочої групи, в ході яких обробляються всі можливі варіанти побажань один до одного, але "не всі ті побажання, які хочуть включити, будуть викладені і вони не зможуть бути розглянуті".
За його словами, якщо справа дійде до перегляду договору і переходу на новий договір, то в ньому буде передбачена взаємна відповідальність сторін. О.Мазурчак вважає, що в даному документі обов'язково повинен міститися пункт, що передбачає спільне вкладення коштів в інфраструктуру міста. "Киїеверенго" такий же точно інвестор, і він теж повинен вкладати кошти в розвиток мереж. Сьогодні, на жаль, ми не можемо сказати, що в достатній кількості такі кошти вкладаються. І місто в такому випадку, вкладаючи гроші, повинно розуміти, на яких умовах це відбувається, коли вони будуть повернені і чи буде це поліпшенням послуг для населення. Це і буде головним пріоритетом при розробці будь-яких договорів", - зазначив він.
Крім того він уточнив, що на сьогоднішній день КМДА наполягає на тому, щоб всі "безгоспні мережі" столиці були передані "Київенерго": "Це йде як пакетне рішення".