ua en ru

О.Мазурчак: У Києві тарифи на тепло потрібно підняти до рівня собівартості послуг, що надаються

Тарифи на тепло для киян треба підвищити до рівня собівартості послуг, що надаються. Таку думку, виступаючи на засіданні Київради, висловив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Мазурчак, передає кореспондент РБК-Україна.
"У нас на сьогодні єдина проблема, це проблема тарифна. Чому "Київенерго" не йде назустріч з багатьох питань? Тому що протягом багатьох років тариф був практично вдвічі нижчий, ніж його собівартість, місто компенсовувало кошти з міського бюджету, і я вважаю , що це не зовсім раціональний шлях, тому що в цьому році ми віддали 1,5 млрд грн, зараз треба ще 500 млн грн віддати", - зазначив О.Мазурчак.
За словами О.Мазурчака, сума в 2 млрд грн є дуже значною і якби тарифи на рівні собівартості були встановлені рік тому, то "для того, щоб забезпечити кожен будинок лічильником і регулятором тепла, треба було б всього 300 млн грн".
"Я думаю, що краще було б встановити тариф на його собівартості і ці гроші направити на зниження собівартості самої гігакалорії. У такому випадку ми б захистили б більше людей, тому що вони платили б за лічильниками і платили б за якісне тепло, яке б визначалося параметрами і це б дало можливість вкласти кошти в розвиток тих же мереж, які сьогодні в надзвичайно технічному поганому стані", - підкреслив О.Мазурчак.