ua en ru

О.Мазурчак: На розробку документації проектів з модернізації системи опалення Києва виділено 5 млн грн

На розробку технічної документації ряду проектів, які будуть реалізовуватися в столиці в найближчі роки для модернізації системи опалення та більш ефективного використання тепла, було виділено близько 5 млн грн, які будуть освоєні до кінця 2010 р. Про це журналістам заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Мазурчак, передає кореспондент РБК-Україна.
"Всього виділено було 5 млн грн на розробку технічної документації, які будуть освоєні вже в цьому році, і документацію цю ми будемо використовувати в наступному році вже по конкретних об'єктах", - зазначив О.Мазурчак.
За його словами, на сьогоднішній день ведеться розробка документації для будівництва 15 об'єктів у Оболонському районі, пов'язаних з обігрівом за допомогою теплових насосів, також розробляється проект, пов'язаний з використанням сонячних батарей для басейну "Юність", а також завершується розробка проекту з реконструкції сміттєспалювального заводу "Енергія". Крім того, за словами заступника голови КМДА, на сьогоднішній день розробляються проекти реконструкції цілої низки ТЦП.
Він уточнив, що вартість модернізації сміттєспалювального заводу "Енергія" коливається в районі 250 млн грн, з яких більше 100 млн грн буде спрямовано на створення системи очищення викидів. "Тобто майже половина коштів, яка виділяється на модернізацію, йде саме на систему очищення. Це п'ятиступінчасте очищення, яке дає можливість довести викиди до європейського рівня", - заявив чиновник.
За словами О.Мазурчака, подібний завод з такою ж системою очищення розташований у центрі Відня, що говорить про його безпеку для навколишнього середовища. "Ми як раз на це звертаємо найсерйозніше і найперше увагу", - підкреслив заступник голови КМДА.
Крім того, за словами О.Мазурчака, вироблений відбір тепла та електроенергії, який стане можливий після модернізації, дозволить окупити заходи щодо реконструкції менш, ніж за три роки.