ua en ru

А.Кожем'якін: Представники 10 партій підписали проект постанови про створення ТСК щодо розслідування фактів порушення виборчого законодавства

Представники 10 партій поставили підпис під проектом постанови про створення Тимчасової слідчої комісії (ТСК) щодо розслідування фактів порушення виборчого законодавства під час голосування на місцевих виборах 31 жовтня. Про це на брифінгу у Верховній Раді (ВР) України заявив перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем'якін, передає кореспондент РБК-Україна.
"Сьогодні під заявою, яку ми вчора оголосили, з'явилося 10 підписів керівників політичних партій, серед яких партія "Батьківщина", партія "Реформи і порядок", "Партія захисників вітчизни", "Українська платформа", "Єдиний центр", "Народна самооборона", "За Україну!", "Громадська позиція", "Народний рух", партія "Собор", - заявив А.Кожем'якін.
При цьому він зазначив, що БЮТ вимагає першочерговим питанням розглянути проект постанови про створення даної ТСК і сподівається на достатню кількість голосів народних депутатів на підтримку цієї постанови.
За його словами, єдина партія, яка визнає результати виборів - це Партія регіонів, оскільки Блок Литвина і КПУ, які входять до парламентської більшості, також висловлюють незадоволення результатами виборів і не виключають можливість їх фальсифікції.
На уточнююче питання журналістів, чи розпочнеться сьогодні пленарне засідання ВР, він зазначив, що керівництво парламенту не надає можливості БЮТ провести погоджувальну раду, і так як проти оскарження виборів впливають, то БЮТ блокуватиме трибуну надалі.
Скільки днів триватиме блокування - народний депутат не відповів.