ua en ru

А.Клюєв доручив вжити заходи із попередження пожеж на складах боєприпасів у Лозовій і прискорити їх утилізацію

У зв'язку із підвищенням температури перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв дав доручення відповідним міністерствам і відомствам забезпечити проведення профілактичних робіт із недопущення повторення катастрофи на складах боєприпасів у Лозовій. Про це повідомляє прес-служба А.Клюєва.

"Краще вжити профілактичні заходи, ніж потім врятовувати життя і знову евакуювати тисячі громадян", - заявив А.Клюєв на засіданні урядового комітету з питань розвитку галузей економіки.

"З цими речами жартувати не можна - вже в червні середня температура трималася вище 30 градусів, і за всіма прогнозами до кінця літа очікується ще більша спека", - заявив перший віце-прем'єр.

За його словами, необхідно прискорити утилізацію боєприпасів.

Як відомо, схожі катастрофи сталися в 2004, 2005 і 2006 роках на артилерійських складах в Новобогданівці (Запорізька область) і в 2008 році - у Лозовій (Харківська область).

А.Клюєв також доручив Міністерству із надзвичайних ситуацій вжити системні заходи по всій країні щодо запобігання пожежам, небезпека яких різко підвищилася через високі температури.