ua en ru

А.Ф.Расмуссен: НАТО не збирається втручатися в Сирію

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що у альянсу немає планів збройного втручання в Сирії. "НАТО не збирається втручатися в Сирію, хоча ми рішуче засуджуємо жорстокість сирійських силових структур і звірячі методи, використовувані ними проти мирного населення", - заявив А.Ф.Расмуссен в ході візиту до Риму в п'ятницю, 20 травня, пише Deutsche Welle.

Генсек альянсу висловив думку, що єдиний можливий вихід для Сирії - це "прислухатися до законним вимог народу і забезпечити мирний перехід до демократії". Порівнявши ситуацію в Сирії з тією, яка має місце в Лівії, А.Ф.Расмуссен зазначив, що в Лівії НАТО діє за мандатом ООН за підтримки всього регіону, тоді як у випадку з Сирією умови зовсім інші.

В цілому ряді міст Сирії в п'ятницю, 20 травня, знову відбулися масові демонстрації протесту проти режиму Президента Башара Асада. За останніми даними, вчора в країні загинули близько 30 людей. Всього в результаті розгону акцій протесту в Сирії, що тривають уже два місяці, загинули, за даними правозахисних організацій, понад 850 людей.