ua en ru

О.Дікусаров: Ми сподіваємось,що українські моряки лайнеру "Дельфін" отримають зарплату і повернуться додому найближчим часом

В Міністерстві закордонних справ (МЗС) сподіваються, що найближчим часом українські моряки круїзного лайнеру "Дельфін" отримають заробітну плату і повернуться додому. Про це заявив на брифінгу речник МЗС Олександр Дікусаров, передає кореспондент РБК-Україна.
"За інформацією від генконсульства України в Мілані, у Венеції накладено арешт на пасажирський лайнер "Дельфін" (204 члени екіпажу цього судна - громадяни України), арешт здійснено через банкрутство компанії-оператора)", - зазначив О.Дікусаров.
Він також зазначив, що на сьогодні існує судове рішення про стягнення з судновласника заборгованості по заробітній платі для моряків. "За останньою інформацією, вчора в другій половині дня відбулась зустріч представників компанії-оператора, власника, та адміністратора процесу банкрутства, в ході якої сторони мали узгодити виплату зарплати членам екіпажу і процедуру звільнення судна з-під арешту", - повідомив речник МЗС.
О.Дікусаров додав, що умови на судні задовільні, і екіпаж добровільно прийняв рішення не покидати борт судна до отримання заробітної плати.