ua en ru

О.Бабурін оцінює загальну суму збитку в результаті підриву пам'ятника Сталіну в Запоріжжі в сумі 270 тис. грн

Глава запорізької обласної організації компартії Олексій Бабурін оцінює загальну суму збитку в результаті підриву пам'ятника Сталіну в Запоріжжі в сумі 270 тис. грн. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.
За його словами, в результаті підриву невідомими пам'ятника Сталіну будівля партії отримало пошкодження. Зокрема, вибиті майже всі склопакети.
За повідомленням МВС вибух стався вчора, 31 грудня 2010 р. в 22:45. За фактом вибуху порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення майна). Автори вибуху в розшуку.
О.Бабурін вважає подію актом тероризму. На його думку ст. 194 носить "більш побутовий характер".
За словами О.Бабуріна, вчора від групи молодих людей, що проходили повз будівлю обкому, відокремилася людина, яка прикріпила до пам'ятника господарську сумку. "У нас була домовленість з Держслужбою охорони (ДСО), що їх машина стоїть за рогом і щоб протягом 2 хвилин після сигналу з нашого боку, вони відразу ж під'їжджали до нас. Коли машина ДСО під'їхала до обкому, охоронець вийшов з будинку до машини . У цей момент і пролунав вибух. Його кинуло на землю, і він отримав легку контузію. У результаті вибуху було знищено пам'ятник Сталіну", - заявив О.Бабурін.

О.Бабурін пов'язує підрив пам'ятника з подією 28 грудня минулого року, коли цьому ж пам'ятнику Сталіна невідомі відрізали частину скульптури, а саме голову.