ua en ru

"Укратоменергобуд" увійшла до об'єднання будівельних організацій атомної галузі РФ.

Компанія "Укратоменергобуд" (м. Київ) єдина із зарубіжних фірм вступила в російську саморегульовану організацію некомерційного партнерства (СРО НП) "Союзатомстрой". Про це повідомляє сьогодні прес-служба підприємства. Участь в цьому об'єднанні є умовою для допуску до будівельних робіт в ядерній енергетиці РФ.

Радник голови правління ЗАТ "Укратоменергобуд" Михайло Уманець обраний до ради організації "Союзатомстрой". На думку голови правління "Укратоменергобуду" Валерія Штогріна, "РФ і Україна мають традиційно великий ступінь інтеграційних зв'язків в атомно-промисловому комплексі, тому із зарубіжних підрядчиків саме українські компанії будуть затребувані в першу чергу на російських атомних будівництвах".

Президент СРО НП "Союзатомстрой" Віктор Опекунов підтвердив, що українська компанія "повністю відповідає вимогам для видачі свідоцтв про допуск до робіт на особливо небезпечних, технічно складних і унікальних об'єктах".

З 1 січня 2010 р. в Росії скасовується дія державних будівельних ліцензій і вводиться нова дозвільна система - саморегулювання. Свідоцтво про допуск до робіт, що впливають на безпеку атомних об'єктів, зможуть видавати тільки СРО НП "Союзатомстрой", СРО НП "Союзатомпроект", СРО НП "Союзатомгео".