ua en ru

"Турбоатом" відвантажив обладнання для Новочеркаської ГРЕС.

ВАТ "Турбоатом" відвантажило обладнання для Новочеркаської ГРЕС, повідомляє прес-служба компанії.
Відвантажена продукція - ротор високого і ротор середнього тиску, а також вихлопний патрубок першого потоку циліндра низького тиску - поставлені компанією для блоку №9 Новочеркаської ГРЕС ОГК-6.
Нагадаємо, за умовами контракту, підписаного в квітні 2008 р., для нового енергоблока №9 Новочеркаської ГРЕС, що будується, ВАТ "Турбоатом" зобов'язалося поставити одновальну конденсаційну паротурбінну установку К-330 номінальною потужністю 330 МВт.
К-330 - це пілотний проект ВАТ "Турбоатом", турбіна нового покоління, яка працюватиме в блоці з казаном з циркулюючим киплячим шаром (ЦКШ). Принцип роботи ЦКШ дозволяє отримати високі показники економічності блоку в цілому і турбіни як його складової частини. Турбіна в комплексі з ЦКШ працюватиме з підвищеними параметрами пари, початкова температура якої становитиме 565 градусів Цельсія.

Новочеркаська ГРЕС входить до складу російської енергогенеруючої компанії ВАТ "ОГК-6". Станція є основним джерелом генерації електроенергії в Ростовській обл., забезпечуючи електроенергією найбільш промислово розвинену південно-західну частину області. Встановлена електрична потужність станції складає 2112 МВт, на ГРЕС працює 8 енергоблоків одиничною потужністю 300 МВт з турбінами виробництва ВАТ "Турбоатом".