ua en ru

"Роллтон" має намір спорудити завод з виробництва локшини в Україні.

Найбільший в Росії виробник продуктів швидкого приготування Mareven Food (ТМ "Роллтон") виходить на ринок України, передає "Комерсант-Україна".

Компанія Mareven Food Holding спільно з японським холдингом Nissin Foods Holdings оголосила про початок будівництва в Україні заводу з виробництва продуктів швидкого приготування, йдеться в повідомленні Deloitte (виступає консультантом Mareven в Україні). Завод буде розташований в Київській області. Його заплановані потужності з виробництва локшини швидкого приготування складуть 40 тис. т на рік, картопляного пюре - 1,5 тис. т, приправ - 10 тис. т, яєчної локшини - 3 тис. т. Будівництво заводу планується завершити до кінця 2010 р., а до 2012 р. - досягти максимального завантаження виробничих потужностей. Продукція заводу постачатиметься як на внутрішній ринок, так і експортуватиметься до сусідніх країн.
Як зазначив заступник гендиректора з розвитку Mareven Food Central Ямада Такакадзу, передбачуваний обсяг капіталовкладень на першому етапі реалізації проекту складе 30 млн долл. "На другому етапі заплановані додаткові інвестиції на розширення інфраструктури, випуск нової продукції і збільшення маркетингової активності.
Mareven Food (ТМ "Роллтон", Bigbon, Rolben, RolRol і "Петра") виробляє продукти швидкого приготування в Росії. 14,99% акцій холдингу з 2008 р. належать одному з найбільших світових виробників цього виду продукції - японському Nissin Foods Holdings. Nissin заснована в 1958 р. і управляє 29 підприємствами в 11 країнах. Річний оборот компанії складає понад 3,2 млрд дол. Цього року Nissin Foods має намір збільшити свою частку в Mareven Food до 33,5% акцій.