ua en ru

"Київгаз": Підвищення тарифів на транспортування газу не торкнеться населення.

Згідно нових тарифів на транспортування газу, столичні підприємства платитимуть на 40 грн більше за 1 тис. куб. м спожитого енергоносія, повідомляє прес-служба ВАТ "Київгаз".

Як зауважив голова правління ВАТ "Київгаз" Сергій Слепкань, підвищення тарифу є мінімальним, "проте й воно дасть змогу товариству до кінця року додатково заробити понад 10 млн грн, які підуть на ремонт газових мереж та обладнання". С.Слепкань додав, що мешканці міста зміни не відчують - вони і надалі платитимуть за газ за цінами, встановленими у 2008 р. - від 48 коп. до 1 грн 97 коп. за 1 куб. м газу, в залежності від обсягів споживання та наявності лічильника.

Нагадаємо, постановою Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) від 28 квітня 2010 р. №439 з 1 травня 2010 р. для ВАТ "Київгаз" затверджений тариф на розподіл природного і нафтового газу у розмірі 51 грн за 1 тис. куб. м без урахування податку на додану вартість та тариф на постачання природного газу за регульованим тарифом у розмірі 15,5 грн за 1 тис. куб. м без урахування ПДВ.