ua en ru

"Кернел Груп" готова викупити 100% акцій Allseeds Group.

"Кернел Груп" претендує на всі 100% одного з найбільших виробників масла в Україні - Allseeds Group, повідомляє «Комерсант-Україна» . Вчора компанія, що вже уклала опціон на покупку 56% акцій Allseeds, зробила пропозицію і міноритаріям - за 37,6% акцій "Кернел Груп" готова заплатити 28 млн дол. Але у міноритарних акціонерів є можливість добитися від компанії і підвищення ціни, зазначають юристи.

Опціон на покупку 56% акцій Allseeds Group у їх власників Володимира Винниченка і Вікторії Рябухіної за 42 млн дол. "Кернел Груп" уклала 13 січня. Але мінорітарії компанії В'ячеслав Петрище і Корнеліус Врінс через свого радника - Dragon Capital - заявили, що їх права були порушені: їм не було зроблено пропозицію з першочергового викупу акцій.

Вчора "Кернел Груп" повідомила на Варшавській фондовій біржі, що 18 січня зробила пропозицію мінорітаріям Allseeds Group про викуп 37,6% за 28 млн дол. Пакет був оцінений виходячи з вартості всієї компанії в 222 млн дол., і вищу ціну за 37,6% акцій в "Кернел Груп" не готові запропонувати. Джерело, знайоме з ходом переговорів між сторонами, стверджує, що В.Петрище і К.Врінс вважають запропоновану ціну акцій нижче ринкової.

Allseeds Group заснована в 1996 р. Займає третє місце з виробництва масла в Україні (15% ринку), є другим за величиною експортером (21%). Володіє двома заводами загальною потужністю 565 тис. т на рік, двома терміналами з перевалювання масла потужністю 1,2 млн т на рік, 12 сховищами потужністю 600 тис. т.

Якщо до 31 січня міноритарії не приймуть пропозицію "Кернел Груп", уклавши угоду, що зобов'язує продати пакет акцій за запропоновану суму до 21 лютого, компанія реалізує опціон з покупки мажоритарного пакету акцій, йдеться в біржовому повідомленні. Реалізувати опціон компанія планувала після закінчення комплексної перевірки діяльності Allseeds і після отримання дозволу на операцію від Антимонопольного комітету України. У прес-службі комітету вчора повідомили, що звернень щодо цієї операції поки не було.