ua en ru

"Газпром" вирішив консолідувати свої активи в електроенергетиці.

«Газпром» вирішив консолідувати свої активи в електроенергетиці. Першими на шлях об'єднання встануть ОГК-2 і ОГК-6, потім до них може приєднатися ТГК-1, пише РБК daily.

Главою ОГК-2 призначений гендиректор ОГК-6 Олексій Мітюшов. До травня буде обраний консультант, який займеться процесом злиття. Рішення про перехід на єдину акцію поки не ухвалене, але мінорітарії навряд чи будуть проти: нова компанія буде в два рази більше за конкурентів і зможе серйозно економити на управлінських витратах.

«Газпром енергохолдинг» має намір об'єднати ОГК-2 і ОГК-6. Про це стало відомо після кадрових перестановок в ОГК-2.

Екс-главі ОГК-2 Станіславу Невейніцину зроблено декілька пропозицій, зокрема від «Газпром енергохолдингу» і об'єднаного менеджменту ОГК, але він поки не ухвалив остаточного рішення.

Інтегрувати до нової структури ТГК буде складніше зважаючи на наявність теплової генерації. Не виключено, що ТГК-1 в майбутньому передасть в нову структуру лише частину своїх активів. Чи буде потрібно для злиття дозвіл антимонопольного органу, поки невідомо - все залежить від структури операції. Проблем з міноритаріямі ОГК-2 і ОГК-6 у «Газпрому» теж, ймовірно, не буде: об'єднання вигідне для них, ефективність компанії підвищиться, говорить аналітик «ВТБ Капітал» Михайло Расстрігин.