ua en ru

Майже 85% венесуельців не підтримують зміни до Конституції країни

Майже 85% венесуельців не підтримують зміни до Конституції країни Фото: протести у Венесуелі (flickr.com/- zaga-)

Обов'язок уряду Венесуели забезпечити дотримання поточної Конституції

План президента Венесуели Ніколаса Мадуро з перегляду Конституції країни не підтримують 85% громадян. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на результати опитування компанії Datanalisis.

Повідомляється, що опитування було проведено в період з 29 травня по 4 червня.

Таки чином, 85% опитаних погодилися із твердженням, що "в зміні Конституції Венесуели немає необхідності", а обов'язок уряду "забезпечити її дотримання".

Як повідомляє агентство, 30 липня Ніколас Мадуро проведе вибори, під час яких будуть обрані експерти, які будуть працювати над новим законодавством в країні.

Як повідомлялося раніше, в столиці Венесуели Каракасі в ході протестів 29 травня постраждали 247 осіб.

Акції протесту почалися у Венесуелі на початку квітня. Протестуючі вимагають проведення нових виборів, а також протестують проти уряду президента країни Ніколаса Мадуро. Протестні акції неодноразово перетікали в зіткнення зі співробітниками поліції.

Так, акція за свободу преси в Венесуелі, яка відбулася в неділю, 28 травня, переросла в зіткнення з поліцією. Поліція застосувала сльозогінний газ, а демонстранти кидали в силовиків коктейлі Молотова.

Демонстранти за допомогою вантажівок і барикад заблокували дорогу, що проходить через столицю країни Каракаса, а потім підпалили їх. Для розгону демонстрації поліція застосувала сльозогінний газ. У відповідь демонстранти закидали поліцейських метальними снарядами і коктейлями Молотова.

Нагадаємо, Трамп планує ввести нові санкції проти Венесуели.