ua en ru

Трамп планує ввести нові санкції проти Венесуели

Трамп планує ввести нові санкції проти Венесуели Фото: у Дональда Трампа планують санкції проти Каракасу

Передбачувані санкції мають спрямувати проти нафтового сектора Венесуели

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа розглядає можливість введення нових санкцій проти нафтового сектора Венесуели. Про це з посиланням на джерела в Білому домі повідомляє Reuters.

За словами одного з джерел, розробити рекомендації щодо впровадження нових галузевих санкцій проти Каракасу було доручено помічникам Трампа. Передбачувані санкції мають спрямувати проти нафтового сектора Венесуели. Їх ціллю має стати державна нафтогазова компанія PDVSA.

Зазначено, що причиною подібних планів Білого дому є жорсткі заходи, які влада Венесуели вживає для придушення протестів опозиції, яка вимагає відставки уряду. В результаті зіткнень протестувальників зі службами безпеки, за останніми даними, загинули близько 60 осіб.

Водночас, як відзначають джерела, питання про введення нових санкцій розглядається з обережністю, оскільки Білий дім побоюється критично погіршити соціально-економічне становище у Венесуелі. Санкції проти нафтового сектора можуть завдати чергового удару по економіці країни, в якій уже кілька років триває тяжка політична криза, через яку порушено постачання населення базовими товарами.

Крім того, не менші побоювання викликає питання про постачання венесуельської нафти в США. Як зазначає агентство, в березні частка венесуельської нафти в імпорті Сполучених Штатів склала 8%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністерство фінансів США працює над підготовкою нових санкцій проти Ірану, Сирії та Північної Кореї.