ua en ru

За 8 місяців платникам відшкодовано близько 95% ПДВ, - Фіскальна служба

За 8 місяців платникам відшкодовано близько 95% ПДВ, - Фіскальна служба Фото: податківці відшкодували майже повний обсяг заявленого ПДВ

Сума відшкодування склала 77,9 млрд гривень

протягом січня-серпня 2017 платникам відшкодовано 77,9 млрд гривень податку на додану вартість при заявлених 75,3 млрд гривень. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

Як повідомляється, сума відшкодування на 43,1%, або на 23,5 млрд гривень перевищила показники минулого року.

"Майже 95% заявлених до повернення сум відшкодовувалися протягом місяця за результатами камеральних перевірок", - зазначив в. о. голови ДФС Мирослав Продан.

Із загальної суми цього відшкодування понад 65% повернуто платникам протягом квітня-серпня 2017 року. Так, із заявлених у цей період +47,7 млрд гривень відшкодовано 51 млрд гривень ПДВ.

З початку впровадження електронного реєстру автоматичного відшкодування ПДВ з 1 квітня 2017 заборгованість з відшкодування цього податку скорочена на 93,6%, або майже на 14,3 млрд гривень.

За даними ДФС, на початок квітня - на момент запуску системи автоматичного відшкодування ПДВ - загальна заборгованість склала 15,3 млрд гривень. Однак вже в перший місяць роботи електронного режиму борг скоротився на 11,5 млрд гривень - до 3,8 млрд гривень і на 1 вересня становив 971 млн гривень.

При цьому, тільки за перші дні вересня сума заборгованості зменшилася ще більш ніж на 67 млн гривень.

З суми заборгованості по ПДВ, що залишилися близько 50%, знаходиться на оскарженні в судах, і суми, що заблоковані у зв'язку застереженнями правоохоронних органів. За результатами оскарження в судах і відповідей правоохоронних органів очікується позитивна динаміка зменшення залишку.

Мирослав Продан: Майже 95% заявленого до відшкодування ПДВ повертається платникам протягом місяця Протягом січня-серпня...

Опубліковано Державна фіскальна служба України 7 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що протягом січня-липня 2017 року платникам відшкодовано 68,3 млрд гривень ПДВ, при заявлених 66 млрд. гривень.