ua en ru

Понад 600 тис. жителів Донбасу можуть залишитися без води, - МКЧХ

Понад 600 тис. жителів Донбасу можуть залишитися без води, - МКЧХ Фото: понад 600 тис. жителів Донбасу можуть залишитися без води

Раніше рахунки водонапірних станцій за електрику оплатив МКЧХ

Понад 600 тис. жителів Донбасу можуть залишитися без води. Про це повідомляє прес-служба Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ).

Гуманітарна організація закликає членів тристоронньої контактної групи в Мінську прийняти термінові заходи. Для цього необхідно знайти механізм оплати електрики, яка надається водонапірним станціям.

Раніше рахунки компаній за електрику оплатив МКЧХ. Тоді на початку жовтня водонапірні станції змушені були призупинити подачу води. В результаті водопостачання житлових будинків, лікарень, шкіл, дитячих будинків та інших соціальних об'єктів було зупинено. У зв'язку з цим МКЧХ вирішив оплатити рахунки за електрику за жовтень і листопад, щоб постачання води тривало.

Варто відзначити, що відсутність подачі води взимку призведе до пошкодження всієї системи опалення. Без води опалювальні системи повинні будуть припинити роботу. А це, в свою чергу, означає відсутність тепла в будинках і ймовірно пошкодження тепломереж в умовах морозів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що майже півмільйона жителів окупованого Донбасу страждають від нестачі води.