ua en ru

Майже півмільйона жителів окупованого Донбасу страждають від нестачі води, - ООН

Майже півмільйона жителів окупованого Донбасу страждають від нестачі води, - ООН Фото: півмільйона жителів окупованого Луганська страждають від нестачі води

Близько 440 тис. осіб проживають на територіях з низькою якістю обслуговування в системі водопостачання

Ситуація з водопостачанням на тимчасово окупованій території Луганської області залишається складною. Про це йдеться у звіті Організації Об'єднаних Націй.

Так, повідомляється, що близько 440 тис. осіб проживають на територіях з низькою якістю обслуговування у системі водопостачання "Карбоніт" чи в Луганську.

Як тимчасове рішення проблеми, Міжнародний Комітет Червоного Хреста запропонував допомогу і оплатив поточні витрати за два місяці поставок електроенергії, що дозволило відновити електропостачання.

"Це допомогло запобігти серйозну гуманітарну кризу і виграти час для досягнення угоди між сторонами. Якщо рішення не буде знайдено, водопостачання може бути знову призупинено, що спричинить за собою катастрофічні наслідки. З настанням зими проблема буде полягати не тільки в недоступності води, але і у відсутності опалення, так як є централізованою системою теплопостачання, пов'язаної з системою водопостачання", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міжнародний Комітет Червоного Хреста сплатить рахунки за електрику жителів Луганської області,, щоб запобігти відключення водопостачання для 600 тис. чоловік.