ua en ru

На Донеччині з початку року зафіксовано понад 6 тис. порушень режиму тиші

На Донеччині з початку року зафіксовано понад 6 тис. порушень режиму тиші Фото: перший заступник голови ВРУ Ірина Геращенко

Україна впевнена в тому, що російські найманці є головними порушниками режиму припинення вогню

З 1 січня 2016 року на Донбасі було зафіксовано понад 6 тисяч порушень режиму тиші. Про це під час брифінгу заявила перший заступник голови ВРУ Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"З 1 січня 2016 року зафіксовано понад 6 тисяч 100 порушень режиму тиші, що говорить саме так себе",- заявила Ірина Геращенко, зазначивши, що бойовики, контрольовані РФ, навіть не дотримувалися режиму тиші під час великодніх свят.


"Очевидно, що українська сторона наполягає на тому, що тільки постійний режим тиші може бути тим фундаментом, який буде сприяти, в тому числі і вирішення соціально-економічних питань, гуманітарних і політичних",- додала перший віце-спікер. За її словами, сторона наполягає на тому, що саме проросійські бойовики, які щедро фінансуються РФ і володіють російською зброєю, залишаються головними порушниками режиму тиші на Донбасі.

Нагадаємо, за інформацією Служби безпеки України, на 13 травня 2016 року 114 людей перебувають у полоні бойовиків, а також 12 - в полоні в Російській Федерації.