ua en ru

ПР за 6 місяців 2012 витратила 66 млн доларів на партійні потреби, - Лещенко

ПР за 6 місяців 2012 витратила 66 млн доларів на партійні потреби, - Лещенко Фото: Сергій Лещенко

В основному витрати стосуються передвиборчої кампанії

Партія регіонів за шість місяців 2012 року витратила на політику 66 мільйонів доларів. Про це повідомив народний депутат України Сергій Лещенко на брифінгу у вівторок, 31 травня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Загалом у нашому розпорядженні є 22 сторінки, які стосуються другого півріччя 2012 року. Взагалі 66 млн доларів на політику від Партії регіонів",- повідомив Лещенко.


За словами нардепа, в документах також присутні підписи про отримання коштів.

"Це фактично розписки про отримання величезних коштів готівкою за політичну діяльність. Тут написані прізвища осіб, які отримували суму, підпис. Загалом, в нашому розпорядженні є 22 сторінки документів, які стосуються другого півріччя 2012 року. Ця інформація у нас від людей, які нам анонімно її надали... З тих документів, які є в нашому розпорядженні, заголом витрати становили 66 млн доларів на українську політику від Партії регіонів. При тому, частина документів відсутня, які стосуються періоду виборів 2012 року, тому я думаю, що було витрачено більше", - сказав Лещенко.

"Що стосується експертизи (встановлення достовірності підписів, - ред.), вона повинна проводиться в рамках слідства",- зазначив Лещенко.

Він додав, що в основному витрати стосуються передвиборчої кампанії. За словами депутата, найбільш кричущими є хабара членам ЦВК.

"Це гроші на політику, хабарі народним депутатам з інших фракцій. Це гроші, які були виплачені третім силам. Серед цих сил, які є в наших документах це партія "Наша Україна "і партія комуністична. Тобто я допускаю, що в іншому масиві матеріалів є згадки і про інші партії, які вже заявили, що не мають до цього ніякого відношення", - додав він.

Відзначимо, що Олег Ляшко у понеділок, 30 травня, заявив, що він не отримував фінансів від Партії регіонів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне антикорупційне бюро України почало розслідування на підставі заяви Віктора Тропака.

У понеділок, 30 травня, відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено детективами Бюро з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 4 ст.369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).