ua en ru

Навчальні заклади можуть відновити роботу з 5 березня, - МОН

Навчальні заклади можуть відновити роботу з 5 березня, - МОН Фото: школа (УНИАН)

Винятком є тільки ті заклади, які не працюють не через проблеми з газопостачанням

Усі навчальні заклади України - дитячі сади, школи, ПТУ і ВНЗ - можуть відновити роботу в звичайному режимі з 5 березня. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіта і науки (МОН).

Відповідне рішення ухвалив Кризовий комітет Міністерства енергетики та вугільної промисловості України сьогодні, 3 березня.

Зокрема, 2018 року, беручи до уваги рішення Кризового комітету, МОН направило відповідний лист-роз'яснення усім вузам, а також місцевим органам самоврядування, у сфері управління яких перебувають інші навчальні заклади.

Навчальні заклади можуть відновити роботу з 5 березня, - МОН

Фото: прес-служба Міненерговугілля

У листі уточнюється, що винятком можуть стати тільки ті заклади, які не працюють з причин, що не відносяться до газопостачання. Наприклад, такою причиною може бути карантин або інші обставини.

При цьому безпосереднє рішення про зупинення або відновлення роботи вищих навчальних закладів приймає сам заклад в межах своєї автономії. Відповідні рішення також повинні прийняти і органи місцевого самоврядування, до сфери управління яких належать інші навчальні заклади.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, 3 березня кризовий комітет при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості прийняв рішення про зняття обмеження по газопостачанню закладів освіти України, а також запропонував МОН відновити їх роботу з 5 березня 2018 року.