ua en ru

34,96% акцій компанії Nemiroff, що належать Кіпішам, перейшли до незалежного керуючого

У ході судового розгляду на вимогу структур німецького виробника устаткування Krones 34,96% акцій компанії Nemiroff, що належать Кіпішам, перейшли до незалежного керуючого. Він замінив Анатолія Кіпіша на посаді члена ради директорів у головній компанії Nemiroff. Про це пише російське видання "Комерсант".

Згідно з матеріалами районного суду Нікосії, 27 червня їм було винесено рішення про введення незалежного управління пакетом акцій 34,96% компанії Nemiroff, власниками яких через кіпрську Afaith Investments Ltd є брати Анатолій і Віктор Кіпіш. Така міра була прийнята в рамках позову німецької компанії Hermann Kronseder Sicherheits und Verpackungstechnik GmbH (HEKRO Dr.-Ing.), структури німецького виробника устаткування Krones, яка постачала техніку для компанії братів Кіпіш "ХЕКРО ПЕТ Лтд.", що спеціалізується на випуску упаковки.

Як розповів адвокат фірми Michael Vorkas & Associates LLC Майкл Воркас, що представляє інтереси HEKRO, сума претензій компанії до братів Кіпіш складає 130-150 млн дол., яка утворилася в рамках спільного бізнесу братів Кіпіш і засновника і власника Krones Германа Кроснедера.

Раніше повідомлялося, що ціла група українських "дочок" міжнародних фінансових структур - "Райффайзен Банк Аваль", "ОТП Банк" і "СЕБ Банк" була змушена публічно звернутися до глави держави і вищих посадових осіб правоохоронних і контролюючих інстанцій - Генпрокуратури, СБУ, МВС і Державної податкової служби. У 2006-2008 рр. вищевказані банки стали кредиторами одного з найпотужніших виробників полімерної пакувальної тари "ХЕКРО ПЕТ Лтд.", який належить співвласникові однією з найбільших в Європі горілчаних компаній Nemiroff Анатолію Кіпішу. З 2009 року структури А.Кипиша відмовилися обслуговувати кредити і повертати позикові кошти, виробничі активи виводяться на інші структури, а саме підприємство-позичальника "ХЕКРО ПЕТ Лтд." банкрутять під контролем споріднених компаній.