ua en ru

З 31 серпня НБУ продав банкам на аукціонах 140 млн доларів

З 31 серпня НБУ продав банкам на аукціонах 140 млн доларів Фото: НБУ продав банкам 140 млн доларів за тиждень

Все було проведено 4 аукціони

З 31 серпня Нациоанльный банк України БУ провів 4 аукціони, в ході яких були задоволені заявки банків на 140 млн доларів. Про це йдеться у коментарі заступника голови НБУ Олега Чурія щодо ситуації на валютному ринку, передає кореспондент РБК-Україна.

"У серпні ми відновили продаж валюти на міжбанківському валютному ринку з урахуванням посилення сезонних коливань обмінного курсу протягом останніх тижнів і неспроможності ринку самостійно послабити їх з-за його низької глибини. З 31 серпня проведено чотири аукціони, в ході яких ми задовольнили заявки на 140 млн доларів", - повідомив Чурій.

За його словами, НБУ має намір і надалі проводити при необхідності валютні інтервенції, щоб стримувати волатильність курсу, спричинену тимчасовими факторами, оскільки курс гривні чинить істотний вплив на рівень інфляції.

"Національний банк має всі можливості для подальшого згладжування коливань завдяки нарощуванню міжнародних резервів протягом останніх п'яти місяців до рівня 14,1 млрд доларів", - додав Чурій.

У нацрегуляторе також зазначили, що з урахуванням поточної волатильності на валютному ринку, Національний банк вважає актуальним поточний прогноз інфляції на рівні 12% на кінець цього року і 8% на кінець наступного року за рахунок надходження експортної виручки і відновлення співпраці з МВФ.

Нагадаємо, міжнародні резерви в липні 2016 зросли на 35,7%.