ua en ru

Майже 30 висоток Британії визнали такими, що не відповідають протипожежним нормам

Майже 30 висоток Британії визнали такими, що не відповідають протипожежним нормам Фото: будівля парламенту Великобританії (UK Parliament Jessica Taylor)

Облицювання десятків висотних будинків не відповідає протипожежним нормам

Майже 30 висотних будівель у великій Британії визнали такими, що не відповідають протипожежним нормам через облицювання. Про це повідомляє Reporter, посилаючись на інформацію Міністерства у справах громад і місцевого самоврядування.

"Близько 27 висотних будівель по всій країні зазнали невдачі у випробуваннях протипожежної безпеки, які проводяться після пожежі в Лондоні", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, понад 3 тис. жителів Chalcots Estate на півночі Лондона зіткнулися з тимчасовим розміщенням через евакуації чотирьох блоків будівлі.

Керівник ради Кемден Джордж Гулд сказав, що близько 600 квартир були евакуйовані через побоювання щодо легкозаймистою зовнішнього облицювання, ізоляції, газових труб і протипожежних дверей. Крім того, 83 домогосподарства відмовилися від евакуації в суботу вранці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Лондоні в районі Кемден евакуюють жителів 161 квартири багатоповерхового будинку з-за ймовірних проблем з безпекою в них і загрозою пожежі. Так, у будинку, мешканців якого будуть евакуювати, використані ті ж облицювальні матеріали, що і в згорілій багатоповерхівці Grenfell Tower.