ua en ru

Двадцять шість партій повинні подати звіт зовнішнього аудиту до 9 лютого 2017, - Корчак

Двадцять шість партій повинні подати звіт зовнішнього аудиту до 9 лютого 2017, - Корчак Фото: Наталія Корчак

Агентство рекомендує партіям 9 аудиторських фірм

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Наталія Корчак заявила про необхідність подачі 26 політичними партіями звітів незалежного фінансового зовнішнього аудиту до 9 лютого 2017 року. Про це вона написала на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Незалежний фінансовий аудит політичних партій - новація українського законодавства і проходити його в 2017 році зобов'язані ті вітчизняні політичні сили, які отримали в цьому році державне фінансування або брали участь в проміжних виборах 2016 року в Верховну Раду в 7 мажоритарних округах. А це 26 партій", - зазначила голова НАЗК.

Так, агентство рекомендує партіям 9 аудиторських фірм, які можуть проводити незалежний фінансовий аудит звітності про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру партій.

"Це ті фірми, які відповідають законодавчим критеріям... мають всі необхідні підтверджуючі документи про відповідність цим критеріям і згодні провести цю "пекельну" роботу. Побачити першопрохідців партійного аудиту можна на сайті Нацагентства (перелік не є вичерпним, він доповнюється)", - повідомила Корчак.

При цьому вона зазначила, що політичні партії мають право залучати до проведення аудиту будь-які інші аудиторські фірми, про яких агентство не має інформації, проте вони повинні повністю мають відповідати критеріям законодавства.

"Згідно з виписаною законодавцем нормою, звіт незалежного зовнішнього аудиту разом з внутрішнім аудитом, щоквартальним звітом (за IV квартал 2016) і річним звітом за 2016 рік політична партія має подати в НАЗК до 9 лютого 2017 року", - підсумувала Корчак.

Незалежний фінансовий аудит політичниx партій - новація українського законодавства, і проходити його у 2017 р зобов’я...

Опубліковано Корчак Наталією 28 листопад 2016 р.

Нагадаємо, на засіданні НАЗК був затверджений план заходів щодо запобігання корупції.