ua en ru

В НАЗК затвердили план заходів щодо запобігання корупції

В НАЗК затвердили план заходів щодо запобігання корупції Фото: голова НАЗК Наталія Корчак

НАЗК створить механізм залучення громадськості до моніторингу антикорупційної політики

На засіданні Національного агентства з запобігання корупції (НАЗК) затверджено план заходів щодо запобігання корупції. Таке рішення прийнято на виконання розпорядження Кабінету міністрів України №803, передає прес-служба агентства.

"Відповідно до Плану, Національне агентство з питань запобігання корупції створить механізм залучення громадськості до формування, реалізації та моніторингу антикорупційної політики. Метою створення такого механізму є формування нетерпимості до будь-яких видів корупційних проявів та мотивація громадян до активної протидії корупції", - сказано в повідомленні.

Також зазначається, що в рамках плану буде розроблено типову антикорупційну програму юридичної особи та методичні рекомендації щодо запобігання корупції у приватному секторі. Одночасно НАЗК визначить заходи щодо підвищення ефективності роботи уповноважених підрозділів (осіб) з питань запобігання та виявлення корупції у діяльності державних органів шляхом розроблення методичних рекомендацій, надання роз’яснень, консультаційної допомоги тощо.

Крім того, НАЗК розробило тренінговий навчальний курс для працівників державних органів та посадових осіб місцевого самоврядування. Такі заходи сприятимуть формуванню єдиної практики застосування норм антикорупційного законодавства посадовими особами вказаних органів.

Нагадаємо, НАЗК до кінця 2016 року перевірить шість міністерств на предмет корупції.