ua en ru

У 2019 році "Дніпрогаз" повірив понад 8 тис. лічильників газу

У 2019 році "Дніпрогаз" повірив понад 8 тис. лічильників газу Ілюстративне фото (УНІАН)

Для виконання планової повірки побутових лічильників у "Дніпрогазі" працює спеціалізований сервісний центр

Спеціалісти АТ "Дніпрогаз" впродовж 2019 року провели безкоштовну повірку понад 8,1 тис. побутових лічильників газу. Ця процедура проводиться спільно з представниками ДП "Дніпростандартметрологія". Про це повідомляє прес-служба компанії.

Для виконання планової повірки побутових лічильників у АТ "Дніпрогаз" працює спеціалізований сервісний центр. За результатами його роботи з початку року з понад 8,1 тис. лічильників (35% приладів) державний повірник визнав непридатними для подальшого використання через невідповідність вимірювальним характеристикам.

"Лічильник являє собою складний механізм. Під час тривалої експлуатації його деталі можуть зношуватись, та, як наслідок, прилад може давати неточні показання, - пояснює головний метролог АТ "Дніпрогаз" Едуард Слуцький. – До некоректної роботи лічильника може призвести як зовнішнє втручання, так і неналежні умови експлуатації".

За словами прес-служби, серед основних причин, за якими лічильники газу вважаються непридатними до подальшого використання – зношеність механізмів за час його експлуатації, самовільні спроби втручань у заводську конструкцію приладу з метою доступу до відлікового механізму та зміни показань. Так, протягом року фахівці компанії зафіксували 125 фактів втручань в роботу побутових газових лічильників.

"Протягом року у Дніпрі було замінено близько 1,7 тис. непридатних лічильників, 340 з яких було відремонтовано в умовах заводів-виробників. У 2019 році на території ліцензійної діяльності АТ "Дніпрогаз" повірці підлягають понад 20,7 тис. лічильників, проте обсяг фінансування на заміну приладів обліку, закладений НКРЕКП в тариф на розподіл природного газу, складає лише 685 тис. гривень, що становить близько 27% від загальної потреби", - йдеться у повідомленні.