ua en ru

В 2017 році "Закарпатгаз" приєднав до систем газопостачання 327 об’єктів

В 2017 році "Закарпатгаз" приєднав до систем газопостачання 327 об’єктів Фото: газ (kmu.gov.ua)

Новий порядок приєднання до газових мереж в Україні, що діє з 2013 року, значно спростив та скоротив строки підключення

Впродовж 2017 року послугами приєднання до систем газопостачання скористались 327 закарпатців. Серед них кількість замовлень, що були виконані за схемами стандартного та нестандартного приєднання розподілилася майже порівну – 167 та 160 відповідно. Про це повідомляє прес-служба "Закарпатгаз".

Загалом впродовж 2017 року фахівці Управління клієнтського сервісу газової компанії прийняли 706 заяв на виготовлення технічних умов, серед них – 222 на послугу зі стандартного приєднання і 484 – нестандартного. Найбільша кількість – 284 в Ужгороді, в Мукачеві - 94 та Хусті – 87.

Новий порядок приєднання до газових мереж в Україні почав діяти в 2013 році. Він значно спростив та скоротив строки підключення до газової мережі й одночасно мінімізував витрати майбутніх споживачів. Процедуру приєднання до систем газопостачання встановлено Кодексом газорозподільних систем, що набув чинності у 2015 році.

"Майже рік, як в компанії запроваджено новий формат роботи клієнтського сервісу. Для того, щоб замовити послугу з приєднання, достатньо звернутися до Центру обслуговування клієнтів газової компанії та подати відповідну заяву. Подальший хід контролюватиметься менеджерами з обслуговування, які за необхідності нададуть необхідні роз’яснення та консультації" - повідомила начальник Управління клієнтського сервісу ПАТ "Закарпатгаз" Тетяна Королович.

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року Постановою від 28.12.2017 р. № 1590 Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг затверджено граничні рівні плати за стандартне приєднання на 2018 рік для усіх регіонів України. Зокрема, для Закарпатської області в залежності від типорозміру лічильника і місцевості, вартість послуги коливається в межах від 10,4 тис. гривень до 15,6 тис. гривень без врахування ПДВ.

Детальніше про умови приєднання можна дізнатися на корпоративному сайті ПАТ "Закарпатгаз" у розділі "Приєднатися до газових мереж".