ua en ru

У 2017 році в Україні стало більше мігрантів, які прагнуть потрапити в ЄС, - Держприкордонслужба

У 2017 році в Україні стало більше мігрантів, які прагнуть потрапити в ЄС, - Держприкордонслужба Фото: Олег Слободян (УНІАН)

Найбільше нелегальних мігрантів прибуває в Україну з Молдови, Росії та Грузії

У 2017 році кількість нелегальних мігрантів, які прагнуть потрапити в країни Європейського союзу, збільшилася на 26%. Про це розповів прес-секретар Державної прикордонної служби України Олег Слободян в ефірі телеканалу "Прямий".

"Стан справ принципово не змінився (у порівнянні, - ред.) з минулими роками. Україна була транзитною державою для незаконних мігрантів, так і залишається транзитною державою для незаконних мігрантів. У той же час, ми бачимо зростання кількості мігрантів у цьому році в порівнянні з минулим роком. Це десь близько 26%", - розповів Слободян.

За його словами, в цьому році Держприкордонслужба затримала більше двох тис. незаконних мігрантів.

"Ще близько 3 тис. потенційним незаконним мігрантам ми не дали в'їхати на територію України", - додав Слободян.

Серед лідерів країн-постачальників незаконних мігрантів саме в Україну, є країни пострадянського простору, зазначив він.

"На першому місці Молдова, Росія і Грузія. Саме в такій послідовності. З цих пострадянських країн найбільше незаконних мігрантів ми виявляємо і тих, що рухаються в країни ЄС, і тих, хто незаконно перебуває на території України ", - підсумував представник Держприкордонслужби.

Нагадаємо, прикордонники у Львівській області затримали трьох нелегалів.