ua en ru

Насіров: Львівська митниця залучила понад 100 млн грн на ремонт доріг

Насіров: Львівська митниця залучила понад 100 млн грн на ремонт доріг Фото: Роман Насіров розповів про експеримент на митниці

За рахунок митних платежів у 2016 році в області заплановано ремонт 4-х автомагістралей

Експеримент на митниці, спрямований на модернізацію інфраструктурних об’єктів, дозволив залучити від Львівської митниці понад 100 млн грн. на розвиток інфраструктури. Про це заявив глава Державної фіскальної служби Роман Насіров під час робочої поїздки до Львова, повідомляє прес-служба Кабміну.

Він нагадав, що за умовами експерименту 50% суми перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних показників митних надходжень спрямовуються до спеціальних фондів відповідних місцевих бюджетів та використовуються для ремонту доріг. В експериментальну групу потрапили Одеська, Волинська, Львівська, Чернівецька області та м. Київ.

"Щодо Львівської області, за підсумками січня-квітня 2016 року перевиконання доведеного індикативного показника доходів бюджету дозволить залучити понад 100 млн грн. на поточний ремонт автомобільних доріг. За підсумками вересня-грудня 2015 року тільки у Львівській області перевиконання доведеного індикативного показника доходів бюджету становило понад 600 млн грн., що дозволило залучити 312,3 млн грн. на ремонт доріг", - повідомив очільник відомства.


За його словами, з цих "експериментальних" коштів розпочато ремонт трьох доріг державного значення: Львів-Радехів-Луцьк (Н-17), ділянки траси "Київ-Чоп" (М-06) та ремонт дороги Сколе-Славське (Т-14-24).

Крім того, за рахунок коштів від перевиконання митних платежів вже у 2016 році в області заплановано ремонт доріг Броди-Червоноград, Куровичі-Рогатин, Львів-Самбір-Ужгород та Львів-Радехів-Луцьк. На це протягом року планують отримати близько 680 млн грн.

Нагадаємо, раніше сьогодні прем'єр-міністр Володимир Гройсман пригрозив звільненням львівським митникам, якщо ті не наведуть лад у своєму відомстві, на що глава уряду дав 3 місяці часу.